• Wendy van Kemenade - Janssen

Hoe haal ik schmink het beste van het gezicht van mijn kind?


Er zijn professionele middeltjes te koop om schmink te verwijderen (zoals plaatje, is ook bij mij te kopen). Maar voor diegene die dat niet in huis hebben, hier de beste manier om schmink te verwijderen:

Stap 1: Neem een washandje en maak dit nat. Smeer er babyzeep op. Het liefst babyzeep aangezien dit zacht is voor de huid en niet zo prikt mocht het in de ogen komen.

Mocht je geen Zwitsal in huis hebben kun je ook andere zachte zeep gebruiken. Het liefst géén afwasmiddel of zo.

Stap 2: Wrijf de zeep goed in het washandje tot het schuimt, en wrijf het washandje dan op het gezicht. Dit kun je gewoon zachtjes doen met ronddraaiende beweging. Het lijkt nu erger te worden, een grote vieze schmink vlek, maar de schmink mengt zich nu goed met de zeep. Zorg dat je overal waar is geschminkt hebt ingesmeerd met de zeep.

Stap 3: Spoel het washandje goed uit met water en haal vervolgens de zeep/schmink laag van het gezicht af met het washandje met alleen water. Herhaal dit indien nodig.

*Let op! Sommige kleuren (teal, turqoise, blauw/groen, groen, rood, zwart) donkere kleuren met veel pigment kunnen een kleurlaag achter laten op de huid, deze is dan in de huid getrokken. Smeer dan na stap 3 een laag babyolie (of andere olie) over de plekken heen en masseer het zachtjes in, gewoon met je vingers.

Laat dit even intrekken. De olie ''trekt'' de schmink uit de huid en dat heeft wel eventjes nodig.

Vervolgens herhaal je stap 1 t/m 3 nog een keer om de laatste restjes te verwijderen.*

- Boenen en schrobben is niet nodig, helpt ook niet, en is een vervelende ervaring voor het kind, je kan beter de stappen herhalen mocht het nodig zijn. Mocht het hardnekkig zijn, gebruik dan wat olie zoals hier boven uitgelegd.

- Mocht het huidje na het wassen wat droog aanvoelen, smeer er dan gewoon wat Nivea op. Andere cremes en middeltjes kunnen bultjes veroorzaken als je kindje een gevoelige huid heeft. (zie ook allergisch voor schmink?)

- Babydoekjes of natte babywashandjes verwijderen schmink goed van de huid, maar bij herhaaldelijk over het gezicht wrijven met deze doekjes kan de huid geirriteerd raken.

- Glittertattoos kun je het beste verwijderen met olie. Olijfolie, babyolie dat maakt niet uit. Erop smeren en rondjes draaien met je vingers, na een tijdje zul je zien dat de lijm vanzelf loslaat. Meestal word er heel hard geboend en geschrobt om de huidlijm te verwijderen. Met rode plekken op de arm en schaafplekken als resultaat. De huidlijm is gemaakt om 7 tot 10 dagen te blijven zitten, dus het gaat er niet zomaar af. Maar met olie, goed inwrijven zonder hardnekkig te boenen is het te verwijderen.

Allergisch voor schmink?

Een reactie op schmink word vaak veroorzaakt door een combinatie van producten. Wanneer een bepaalde zeep, babydoekjes, lotion, zonnebrandcreme, creme op de huid in contact komt met schmink, kan de huid daar op reageren; jeuk, bultjes of uitslag. Er word dan gezegd dat het kind allergisch is voor schmink. Maar dit is meestal niet het geval. De reactie word meestal veroorzaakt door een reactie van producten die samen op de huid reageren.

Er zijn kinderen die natuurlijk daadwerkelijk allergisch zijn voor schmink. Geef dit altijd aan!

Weet je niet of je kind allergisch is en is het nooit eerder geschminkt? Doe dan eerst een testje op de binnenkant van de pols met een paar streepjes schmink. Als er daadwerkelijk een allergische reactie is zal deze heel snel optreden; zwelling, jeuk, roodheid etc.

Kinderen die meerdere allergiëen hebben, hebben meer kans op een allergische reactie op de huid door bijvoorbeeld schmink of andere cosmetische producten.

#remove #verwijderen #schmink #facepainting #wendysfaces #erafhalen

405 keer bekeken

© 2020 Wendy's Faces made by Wendy

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now